Γκατώ σοκολάτας με ρούμι
13 Φεβρουαρίου 2015, 02:00
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Θεωρήθηκε αφροδισιακή, αγχολυτική και άλλωστε είναι το πιο κατάλληλο δώρο σε όλες τις περιπτώσεις και ειδικότερα σε εκείνες του ερωτικού ενδιαφέροντος. Σαν δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συμβολίζει την ερωτική επιθυμία. Αύριο γιορτάζουμε λοιπόν και λέω να φτιάξουμε κάτι όμορφο σοκολατένιο φυσικά και να το απολαύσουμε με τον αγαπημένο μας. Αν αυτή την εποχή είστε μόνοι, έχετε περισσότερους λόγους να τη γευτείτε, μιας και είναι αποδεδειγμένο πια ότι λίγη σοκολατίτσα μας κάνει πιο ευτυχισμένους!
Τώρα σαν κέρασμα πέρα απ την ερωτική επιθυμία υποδηλώνει σίγουρα και στοργή. Χρόνια μας πολλά γεμάτα αγάπη και σοκολάτα.
Χρειάζομαι:
• 200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 3 αβγά
• 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• 4 κουταλιές μαύρο ρούμι
• 1 κουταλάκι βούτυρο για τις φόρμες
Για την επικάλυψη
• 100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
• 1/3 κουταλάκι μέλι
Τι κάνω:
Βουτυρώνω τέσσερα μικρά στρογγυλά πυράντοχα φορμάκια ή ένα μεγαλύτερο. Ζεσταίνω την κρέμα και πριν πάρει βράσει ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και αποσύρω, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Στο μίξερ χτυπώ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτω το μείγμα της σοκολάτας και το ρούμι και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Αδειάζω μέσα στα φορμάκια το μείγμα και τα ψήνω 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς και μέσα σε ταψάκι που έχω τοποθετήσει στο φούρνο με ζεστό νερό το οποίο θα πρέπει να φτάνει στη μέση της φόρμας (μπεν-μαρί). Βγάζω τα φορμάκια από το νερό και αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν γλασάρω με την επικάλυψη που έχω ετοιμάσει ζεσταίνοντας όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνω στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ξεφορμάρω.
Αχ... σοκολάτα
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Θεωρήθηκε αφροδισιακή, αγχολυτική και άλλωστε είναι το πιο κατάλληλο δώρο σε όλες τις περιπτώσεις και ειδικότερα σε εκείνες του ερωτικού ενδιαφέροντος. Σαν δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συμβολίζει την ερωτική επιθυμία. Αύριο γιορτάζουμε λοιπόν και λέω να φτιάξουμε κάτι όμορφο σοκολατένιο φυσικά και να το απολαύσουμε με τον αγαπημένο μας. Αν αυτή την εποχή είστε μόνοι, έχετε περισσότερους λόγους να τη γευτείτε, μιας και είναι αποδεδειγμένο πια ότι λίγη σοκολατίτσα μας κάνει πιο ευτυχισμένους!
Τώρα σαν κέρασμα πέρα απ την ερωτική επιθυμία υποδηλώνει σίγουρα και στοργή. Χρόνια μας πολλά γεμάτα αγάπη και σοκολάτα.
Χρειάζομαι:
• 200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 3 αβγά
• 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• 4 κουταλιές μαύρο ρούμι
• 1 κουταλάκι βούτυρο για τις φόρμες
Για την επικάλυψη
• 100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
• 1/3 κουταλάκι μέλι
Τι κάνω:
Βουτυρώνω τέσσερα μικρά στρογγυλά πυράντοχα φορμάκια ή ένα μεγαλύτερο. Ζεσταίνω την κρέμα και πριν πάρει βράσει ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και αποσύρω, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Στο μίξερ χτυπώ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτω το μείγμα της σοκολάτας και το ρούμι και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Αδειάζω μέσα στα φορμάκια το μείγμα και τα ψήνω 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς και μέσα σε ταψάκι που έχω τοποθετήσει στο φούρνο με ζεστό νερό το οποίο θα πρέπει να φτάνει στη μέση της φόρμας (μπεν-μαρί). Βγάζω τα φορμάκια από το νερό και αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν γλασάρω με την επικάλυψη που έχω ετοιμάσει ζεσταίνοντας όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνω στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ξεφορμάρω.