Αναχώρησε για την Μυτιλήνη η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Αναχώρησε για την Μυτιλήνη η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ
27 Ιανουαρίου 2015, 13:56
A+ A-
Από τον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου. 

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος είχε συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους δύο Εφημερίους Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Πάζιο και Οικονόμο Ευάγγελο Γαλάνη και τον Διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό.

Κατά την κήρυξη του θείου λόγου ο Μητροπολίτης έκανε αναφορά στον εορτάζοντα Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο αλλά και τον Άγιο νέο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, η Τιμία Κάρα του οποίου αναχώρησε την ίδια μέρα από την Χαλκίδα, για να επιστρέψει στη Μυτιλήνη 

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πολυάριθμους πιστούς να κρατήσουν στο νου και την καρδιά τους την παρουσία του Αγίου Ραφαήλ και να προσεύχονται, ώστε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους στον Ουράνιο Θρόνο του Θεού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας  Γρηγορίου  Πλειαθού, στο πρόσωπο του οποίου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς με θέρμη και συγκίνηση.

Επιστροφή