Σούπα κρέμα πράσου και πατάτας
6 Φεβρουαρίου 2015, 02:00
Οι μεγάλες κρύες νύχτες είναι ακόμα εδώ αλλά σίγουρα έχουν την ομορφιά και τη δική τους χάρη. Η καλή παρέα είναι τόσο απαραίτητη όσο και μια ζεστή σουπίτσα. Με πράσο που είναι λαχανικό της εποχής και πατάτες φτιάξτε την καλύτερη σούπα που έχετε γευτεί ποτέ. Μια βελούδινη κρεμώδη σούπα που θα σας καταπλήξει κάνοντας τις νύχτες του Φλεβάρη πιο ζεστές και πιο όμορφες.
Χρειάζομαι:
• 4 λωρίδες μπέικον
• 2 κουταλιές λάδι
• 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
• 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένα
• 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
• 6 κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό
• 4 πατάτες σε κύβους
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• Ελάχιστο φρέσκο θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνω:
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω με τη 1 κουταλιά λάδι, το μπέικον και μόλις γίνει τραγανό το αφαιρώ σε απορροφητικό χαρτί, και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβω. Στο ίδιο σκεύος προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και σοτάρω ελαφρά το πράσο, το καρότο και το σέλερυ ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Ρίχνω το ζωμό ή το νερό, το δαφνόφυλλο και τις πατάτες και αφού φέρω σε βρασμό χαμηλώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά (περίπου 30 λεπτά). Μόλις κατεβάσω, πολτοποιώ με μίξερ χειρός όλα τα υλικά της σούπας και ξαναβάζω στη φωτιά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζω μόλις 3 λεπτά και σερβίρω γαρνίροντας με το μπέικον και το θυμάρι.
Σούπα
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Οι μεγάλες κρύες νύχτες είναι ακόμα εδώ αλλά σίγουρα έχουν την ομορφιά και τη δική τους χάρη. Η καλή παρέα είναι τόσο απαραίτητη όσο και μια ζεστή σουπίτσα. Με πράσο που είναι λαχανικό της εποχής και πατάτες φτιάξτε την καλύτερη σούπα που έχετε γευτεί ποτέ. Μια βελούδινη κρεμώδη σούπα που θα σας καταπλήξει κάνοντας τις νύχτες του Φλεβάρη πιο ζεστές και πιο όμορφες.
Χρειάζομαι:
• 4 λωρίδες μπέικον
• 2 κουταλιές λάδι
• 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
• 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένα
• 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
• 6 κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό
• 4 πατάτες σε κύβους
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
• Ελάχιστο φρέσκο θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι
Τι κάνω:
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω με τη 1 κουταλιά λάδι, το μπέικον και μόλις γίνει τραγανό το αφαιρώ σε απορροφητικό χαρτί, και μόλις κρυώσει το ψιλοκόβω. Στο ίδιο σκεύος προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και σοτάρω ελαφρά το πράσο, το καρότο και το σέλερυ ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Ρίχνω το ζωμό ή το νερό, το δαφνόφυλλο και τις πατάτες και αφού φέρω σε βρασμό χαμηλώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά (περίπου 30 λεπτά). Μόλις κατεβάσω, πολτοποιώ με μίξερ χειρός όλα τα υλικά της σούπας και ξαναβάζω στη φωτιά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζω μόλις 3 λεπτά και σερβίρω γαρνίροντας με το μπέικον και το θυμάρι.