Ο ΣΥΡΙΖΑ φιμώνει τους βουλευτές του
Τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, τονίζοντας ότι φιμώνει τους βουλευτές του. Ο Ευβοιώτης βουλευτής σχολίασε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας:
«Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταθέσουν προκαταβολικά την παραίτηση τους, ώστε να αποδεχτούν ότι η έδρα δεν ανήκει σʼ αυτούς αλλά στο κόμμα και αν τους ζητηθεί να την παραδώσουν στο κόμμα. Πρόκειται για βάναυση παραβίαση του Συντάγματος, που καταστρατηγεί το άρθρο 60 περί γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση των βουλευτών».
Επιπλέον ο Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε τον φόβο του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει αποφάσεις που θα δυσκολέψουν τους βουλευτές του, άρα έχει μυστικές συμφωνίες για οικονομικά ή εθνικά θέματα και πρόσθεσε:
«Με αυτό τον τρόπο οι βουλευτές χάνουν το δικαίωμα να υπερασπίζονται τον τόπο τους ή κοινωνικές ομάδες. Είναι δε, σαφής οπισθοδρόμηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Θυμίζει, είτε διορισμένες χουντικές βουλές, είτε σοβιετικά πρότυπα. Είναι de facto κατάργηση της Βουλής.»




















