Μπισκότα με κανέλα και σοκολάτα

Μπισκότα με κανέλα και σοκολάτα
16 Ιανουαρίου 2015, 02:00
A+ A-
Γλυκές αμαρτίες


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





Χρειάζομαι:
350 γραμ. κουβερτούρα
3/4 κούπας αλεύρι 
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας σκούρα ζάχαρη
2 αβγά 
Ελάχιστη βανίλια και αλάτι

Τι κάνω: Λιώνω σε μπεν μαρί τα 200 γραμ. της σοκολάτας και την αφήνω να κρυώσει. Ψιλοκόβω την υπόλοιπη σοκολάτα. Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω τα αβγά και τη βανίλια. Συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα,  χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθεί και κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύω μαλακά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα. Με μικρό κουτάλι τοποθετώ πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στρογγυλεμένες κουταλιές από το μείγμα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.

Επιστροφή