Κρέπες σολομού

Κρέπες σολομού
9 Ιανουαρίου 2015, 02:00
A+ A-
Γιορτάζουμε ακόμα


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι αρκετά  πίσω μας πια μα και αυτός ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι γεμάτος γιορτές ακόμη. Τα μαγειρέματα θα πρέπει να είναι ακόμη κάπως πιο ιδιαίτερα και φροντισμένα. Άλλωστε εκτός από τους εορτάζοντες υπάρχουν και πολλοί που δεν είχαν την ευκαιρία να περιποιηθούν φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια των γιορτών και επιθυμούν να τους προσκαλέσουν τώρα. Ιδανικό το παρακάτω πιάτο για τέτοια μεθεόρτια καλέσματα, επιχειρήστε το.

Χρειάζομαι:
Για τις κρέπες
• 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
• 1 ½ κούπα γάλα
• 2 μεγάλα αβγά
• Ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι

Για τη γέμιση
• 3/4 κούπας τυρί κρέμα
• 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
• 1/3 κουταλάκι ξύσμα λάιμ
• 2 κουταλάκια χυμός λάιμ
• 1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 180 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες

Τι κάνω: Ανακατεύω όλα τα υλικά για τις κρέπες και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Στο μεταξύ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ.
Αλείφω μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και αφού ζεσταθεί αρκετά με κουτάλα ρίχνω λίγο από το μείγμα, περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί αρκετά και να επιτύχω έτσι λεπτές κρέπες. Αφήνω να ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά και γυρίζω από την άλλη. Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Απλώνω στην κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και λίγο σολομό. Τυλίγω σφιχτά σε ρολό και τοποθετώ στο ψυγείο (μέχρι 5 ώρες). Πριν το σερβίρισμα κόβω σε ροδέλες και στήνω σε πιάτο γαρνίροντας με λαχανικά της προτίμησής  μου.

Επιστροφή