Πλούσια η δράση των Προσκόπων της Εύβοιας το τελευταίο τρίμηνο
19 Νοεμβρίου 2014, 14:39
Διαβάστε αναλυτικά για τις φθινοπωρινές προσκοπικές δράσεις.
Πλούσια ήταν η φθινοπωρινή δράση των Προσκόπων της Εύβοιας. Τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, εξορμήσεις, εκδρομές και δραστηριότητες απ΄όλα τα προσκοπικά συστήματα του νομού.
Το τριήμερο 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου τα στελέχη των Ομάδων των προσκοπικών Συστημάτων Ν. Αρτάκης και Μεσσαπίων πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Όλυμπο.
Εκδρομή πραγματοποίησε τις ίδιες ημερομηνίες και η Ομάδα Προσκόπων 1ου Συστήματος Χαλκίδας στην Αγία Τρίτη με Αρχηγό τον Ευάγγελο Αθανασίου.

Εκδρομή πραγματοποίησε τις ίδιες ημερομηνίες και η Ομάδα Προσκόπων 1ου Συστήματος Χαλκίδας στην Αγία Τρίτη με Αρχηγό τον Ευάγγελο Αθανασίου.

Στις 18-19 Οκτωβρίου, διεξήχθη η 47η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής.
Το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Ευβοίας, όπου 30 παιδιά, ενωμοτάρχες και υπενωμοτάρχες των 6 προσκοπικών Συστημάτων της Εύβοιας (Χαλκίδας, Ν. Αρτάκης, Μεσσαπίων, Λίμνης) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Γυμνασίου Προκοπίου, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής μέσα από παιχνίδι και εκπαίδευση.
Το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο Προκοπίου πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή των Λυκοπούλων (Πρόσκοποι ηλικίας 7 – 10 ετών) της Χαλκίδας με επικεφαλής τους Γιάννη Ποστέκογλου, Βάσω Κολοκούρη και Νικολέτα Λούπου.
Το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου στην Εστία των Προσκόπων στη Μακρυμάλλη πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή οι Ανιχνευτές (Πρόσκοποι ηλικίας 15 – 18 ετών) των Μεσσαπίων και Ν. Αρτάκης με Αρχηγό τον Διονύση Διακάκη.

















