Η Αρτάκη ...βοήθησε για να ξεφύγει ο ΑΟΧ από τον Ολυμπιακό

Η Αρτάκη ...βοήθησε για να ξεφύγει ο ΑΟΧ από τον Ολυμπιακό
9 Νοεμβρίου 2014, 21:30
A+ A-
Ματσάρα στο στάδιο όπου νίκησε ο ΑΟΝΑ κι έχασαν για πρώτη φορα οι κόκκινοι-Οι σκόρερ όλων των αγώνων

Ο ΑΟΧ (φωτό) δεν σταμάτησε τη νικηφόρο πορεία του  και εκμεταλλευόμενος  συγχρόνως την ήττα του συμπολίτη Ολυμπιακού από τον ΑΟΝΑ ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία της Α' κατηγορίας Εύβοιας μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής (βλέπε εδώ τα δύο χθεσινά ματς)


ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 0-4

Συμπληρώνοντας το 1/4 του πρωταθλήματος ο ΑΟΧ κράτησε το απόλυτο με 8 νίκες στους 8 αγώνες και δεν παραβιάστηκε η εστία του διατηρώντας το ...μηδέν παθητικό στην άμυνά του. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι νησιώτες πάλεψαν και από πλευράς επιθετικών ενεργειών και φάσεων υπήρχε ισοροπία με τον ΑΟΧ, όμως, να σημειώνει ένα γκολ (Καραμπάς με κεφαλιά στο 18') και να 'χει δυο δοκάρια. Στην επαν'αληψη και 20 λεπτά μετά την έναρξη (65') τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της Σκύρου Γιαλός και τη θέση του πήρε ο μεσοαμυντικός Μανώλης Χιώτης. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σμυρναίος διπλασίασε τα γκολ του ΑΟΧ και στη συνέχεια έγινε πιο εύκολη η επικράτηση των πρωτοπόρων με δυο γκολ που σημείωσαν ο Βαλκάνος και ο Σμυρναίος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.-ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 2-3

Φοβερό ματς παρόλο που οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, στο στάδιο Χαλκίδας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά οι της Αρτάκης "χτύπησαν" σαν κόμπρες στις αντεπιθέσεις και ανέβασαν τον ΑΟΝΑ στη δεύτερη θέση υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα. Στο 6' ο Μακαντάσης εκτέλεσε φάουλ και ο Κάραλης με ένα σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία στη συνέχεια αλλά η άμυνα του ΑΟΝΑ δεν τον άφησε να απειλήσει επικίνδυνα. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί αλλά σε μια αντεπίθεση στο 59' ο Καραχάλιος ξέφυγε στην κόντρα, σουταρε από πλάγια, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε στη γραμμή του τέρματος. Ο Κάρο προσπάθησε να αποκρούσει αλλά  η μπάλα αφού χτύπησε πάνω του κατέληξε  στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 0-2. Παρά το σοκ ο Ολυμπιακός  συνέχισε  την προσπάθειά του και κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά (72'-77') να φέρει το ματς στα ίσια (2-2) αλλά να κερδίσει και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα ο Ευσταθίου, που είχε μπει αλλαγή από το 60', μείωσε σε 1-2 και στη συνέχεια ο Μαστροκώστας ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε από τον Ευαγγελινό. Ο τερματοφύλακας του ΑΟΝΑ αποβλήθηκε στη φάση που δόθηκε το πέναλτι και τη θέση του πήρε ο αμυντικός Αποστόλης Χρυσός επειδή είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον κ. Λύκο. Οι Αρτακιανοί, όμως, κατάφεραν και σταμάτησαν τη φόρα των αντιπάλων τους που συνέχισαν να επιτίθενται για την ολική ανατροπή. Ο Καραχάλιος με την ολοκλήρωση του 90λεπτου ξέφυγε πάλι, παίρνοντας την πάσα από το νεαρό Δεληγιώργη, και έδωσε το τρίποντο στους ερυθροκίτρινους οι οποίοι σε αγωνιστική και τακτική διάθεση ήταν πολύ καλοί.

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2-2

Πολύ καλό ματς στο γήπεδο της Δροσιάς με αρκετές φάσεις και στις δυο εστίες . Σε δυο λεπτά και με πανομοιότυπες φάσεις σημειώθηκαν τα δυο πρώτα γκολ. Στο 31' από φάουλ του Μαντζούνη και κεφαλιά του Λίφο έγινε το 1-0. Αμέσως με τη σέντρα το Αυλωνάρι κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Ηλίας και ο Φρυγανάς με καφαλιά ισοφάρισε. Στο 65' ο Βογιατζής έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής κι ...εκτέλεσε τον Ντουμάνη γράφοντας το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. Η ισοφάριση ήρθε στο 75' με γκολ του Παναγιωτάκου που εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ από τον Λίφο

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 2-1

Η Ιστιαία μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες μακριά από την έδρα της έχασε από τη Μακρυκάπα που έδειξε πάλι ότι στο γήπεδό της και με τη συμπαράσταση των φιλάθλων της θα είναι σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο. Οι βορειοευβοιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά οι παίχτες της Μακρυκάπας δεν άφησαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι στην άμυνά τους. Στο β' ημίχρονο και λίγο μετά την έναρξη (52') ο Λαλανίτης με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τη Μακρυκάπα που κέρδισε και το αριθμητικό πλεονέκτημα αφού αποβλήθηκε στη φάση του φάουλ ο Σπύρος Τριανταφύλλου της Ιστιαίας. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν στη συνέχεια να πιέζουν, είχαν και δοκάρι με τον Β. Ανέστη στο 77' , αλλά οι επιθετικοί της Μακρυκάπας έβγαιναν στην κόντρα και ήταν επικίνδυνοι για την άμυνα της Ιστιαίας σε κάθε αντεπίθεσή τους. Μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες σε τατ-α-τετ ο Τσιβίκας κατάφερε στο 82' να βρει στόχο και να κάνει το 2-0 μεσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η Ιστιαία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσε με εύστοχο πέναλτι του Β. Ανέστη στο τέλος του αγώνα.



ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ 0-1

Θαυμάσια εμφάνιση από την Καστέλλα που επανήλθε στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες κι έκοψε τη φόρα της ομάδας του Βασιλικού μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή της Καστέλλας ήταν καθολική κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Αντέδρασαν στην επανάληγη οι παίχτες της γηπεδούχου αλλά και οι της Καστέλλας συνέχισαν να είναι απειλητικοί. Το μοναδικό γκολ με το οποίο κέρδισε δίκαια η φιλοξενούμενη ομάδα το πέτυχε με κεφαλιά ο Δημήτρης Μπασινάς στο 43'.



ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 0-2

Χωρίς νίκη έμεινε η Δόξα και μετά την 8η αγωνιστική. Ο Ταμυναϊκός πολύ καλός σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα πήρε το δεύτερο τρίποντο εκτός έδρας, μετά από αυτό στην Ερέτρια, με δυο γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Τσαλιαγκός. Η ομάδα του Αλιβερίου έκανε τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο που δεν καρποφορησαν από τους Τσαλιγκό, Τσαγκο και τον Σταμέλο στην πιο κλασική (39') που πέρασε και τον Παμφίλη αλλά από πολύ πλάγια έστειλε την μπάλα άουτ. Μπήκε πιο δυναμικά στην επανάληψη η Δόξα και βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Δημάκο σε τετ-α-τετ με τον Ντουρέκα αλλά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (άουτ). Στο 53' από μπαλιά του Βασίλη Τσαλιαγκου, βρέθηκε στην περιοχή ο αδελφός του Γιώργος που ανατράπηκε από τον Πουλιπούλη και το πέναλτι που δόθηκε από τον κ. Παπακυριάκο εκτέλεσε εύστοχα ο Βασίλης Τσαλιαγκός κάνοντας το 0-1. Ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε τη νίκη στο 90' παίρνοντας την ασίστ από τον Τσάγκο.

Επιστροφή