Νέα ερώτηση στη Βουλή για την γέφυρα του Ευρίπου
Το θέμα επίσπευσης των εργασιών συντήρησης της παλιάς συρταρωτής γέφυρας της Χαλκίδας έφερε εκ νέου στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής επισημαίνει –μεταξύ άλλων-τα εξής:
«Η συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου, η οποία ενώνει τις δύο ακτές της Χαλκίδας είναι κλειστή για οχήματα και μεγάλα πλοία από την 1η Οκτωβρίου 2014 εξαιτίας επιβεβλημένων-και καθυστερημένων μάλιστα-εργασιών συντήρησης της.
Αυτή η εξέλιξη-αν και αναγκαία-έχει κυριολεκτικά κόψει την πόλη στα δύο, προκαλώντας πολλά προβλήματα πάσης φύσεως στην εύρυθμη λειτουργία της. Καταγράφονται ήδη σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην οικονομική κίνηση και τη λειτουργία εμπορικών, τουριστικών και λοιπών καταστημάτων.
Επηρεάζει επίσης σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά προϊόντων, και ευπαθών μάλιστα-ενδεικτικό παράδειγμα η Κεντρική Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας η οποία βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι-, εμποδίζει την ομαλή μετακίνηση πολιτών, μαθητών αλλά και συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί δυσκολίες αντιμετώπισης περιστατικών υγείας
Η τοποθέτηση πεζογέφυρας που προσφέρει τη δυνατότητα σε πεζούς και δικυκλιστές να περνούν απέναντι αποτελεί μία κάποια λύση, η οποία ωστόσο δεν αντιμετωπίζει κάποιο από τα προαναφερόμενα ζητήματα και φυσικά δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των δημοτών.»


















