Κέικ χωρίς πολλά υλικά
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Τώρα που μάθατε τα μυστικά για τα πιο φουσκωτά κέικ (σε προηγούμενη ανάρτιση στο egnomi.gr) και σίγουρα θα εφαρμόζετε στις δικές σας συνταγές σας δίνω και τη δική μου μαζί για ένα κέικ που θα σας ενθουσιάσει.
Είναι απλό, νόστιμο και αφράτο, έχει λίγες θερμίδες σε σύγκριση με άλλα και φτιάχνετε μέσα σε 5 μόλις λεπτά!
Τι παραπάνω μπορείτε να ζητήσετε από ένα κέικ.
Χρειάζομαι:
• 4 αυγά
• 100 γρ ζάχαρη
• 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 25 γρ κορν φλάουρ
• 15 γρ σκόνη αμυγδάλου (αμύγδαλα λευκά τριμμένα σε σκόνη)
• 1 βανίλια
• 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο και 1 κουταλάκι αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας
Τι κάνω:
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα του μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν τουλάχιστον για 8 λεπτά.
Ανακατεύω στη πούδρα αμυγδάλου το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια, κοσκινισμένα.
Σταματώ το χτύπημα και ενσωματώνω ανακατεύοντας απαλά το μείγμα του αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών.
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με το αλεύρι στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
Τοποθετώ τη ζύμη στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου.