Έγδυσε ηθοποιό στην Επίδαυρο και φόρεσε χειροπέδες

Έγδυσε ηθοποιό στην Επίδαυρο και φόρεσε χειροπέδες
19 Σεπτεμβρίου 2014, 15:50
A+ A-
Αυτόφωρο για γνωστό σκηνοθέτη.
Χειροπέδες σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του πέρασαν αστυνομικοί. Ο διάσημος Γερμανός Ματίας Λάνχοφ (φωτό) συνελήφθη για προσβολή αρχαίου μνημείου γιατί Γαλλίδα ηθοποιός ήταν γυμνή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ στην Αρχαία Επίδαυρο από πολυμελές γερμανοελβετικό κινηματογραφικό συνεργείο. Ο αρχαιοφύλακας είδε την ηθοποιό να είναι γυμνή όπως πρόσταζε το σενάριο και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο Ματίας Λάνχοφ εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ζήτησε και πήρε άδεια για τα γυρίσματα. Δεν τους έπεισε, όμως, και όλο το συνεργείο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο! Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συλληφθέντες αντέδρασαν και ο Γερμανός σκηνοθέτης έκανε μηνύσεις προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση βρίσκονται τόσο η γερμανική, όσο και η ελβετική πρεσβεία, ενώ το κινηματογραφικό υλικό έχει κατασχεθεί.

Επιστροφή