Έκλεβαν καντήλια και ανθοδοχεία από το νεκροταφείο
Τρία άτομα, δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 27 ετών και ένας 25χρονος Ρουμάνος, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου στον Ορχομενό Βοιωτίας, επειδή διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν μπρούτζινα αντικείμενα από νεκροταφείο της περιοχής.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι μέρος των αντικειμένων είχε κλαπεί την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, ενώ εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα από το συγκεκριμένο Κοιμητήριο.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.