Κίνδυνος για τη ζωή ασθενών σε Καλαμάτα και Χαλκίδα

Κίνδυνος για τη ζωή ασθενών σε Καλαμάτα και Χαλκίδα
26 Αυγούστου 2014, 11:02
A+ A-
Πρόκειται για ασθενείς που πάσχουν από Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική, και Μικροδρεπανοκυτταρική  Αναιμία.

Κίνδυνο για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από Μεσογειακή, Δρεπανοκυτταρική, και Μικροδρεπανοκυτταρική  Αναιμία συνιστά  η κατάργηση χώρων στις Μονάδες περίθαλψης στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Χαλκίδας.

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υείας, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ευβοιώτης Βαγγέλης Αποστόλου. Οι τρεις βουλευτές ρωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου:

1) Να εφαρμοσθεί πλήρως το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την χωροταξική διάταξη των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου, και ειδικά για τις μονάδες των νοσοκομείων Καλαμάτας και Χαλκίδας.

2) Να καλυφθούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, και ειδικά για την έλλειψη καρδιολόγου στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου του νοσοκομείου της Καλαμάτας.

3) Να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  του υπεύθυνου γιατρού και των ίδιων των ασθενών για την οποιαδήποτε μετατροπή των χώρων περίθαλψης ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία.

Επιστροφή