Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ, η οποία έχει γίνει …μπαλάκι ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία, όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση του Ευβοιώτη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, αναφορικά με το μέλλον των εργαζόμενων στη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας.
Στις 29 Ιουλίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή, ξεκαθαρίζοντας ότι η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναγνωρίζει ως δική του αρμοδιότητα, τη χορήγηση αδειών των μεταλλείων και των εγκαταστάσεων για τη συνεχή λειτουργία τους, ωστόσο δεν φέρει καμία ευθύνη για το σχέδιο αποκρατικοποίησης της εν λόγω εταιρείας, καθιστώντας ως υπεύθυνους το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, ως προς την ευθύνη διορισμού της διοίκησης της εταιρείας.
Έτσι και ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον , αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων στην ερώτηση, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί το μέλλον της εταιρείας, το οποίο παραμένει αβέβαιο.




















