Πρόγραμμα για εξάμηνη εργασία και κατάρτιση από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα για εξάμηνη εργασία και κατάρτιση από τον ΟΑΕΔ
2 Ιουλίου 2014, 14:15
A+ A-
Απευθύνεται σε 16.000 μακροχρόνια ανέργους.
Νέο πρόγραμμα για 16.000 μακροχρόνια ανέργους θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισης για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει την εξασφάλιση εξάμηνης εργασίας στους ωφελούμενους ανέργους Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνει: 

1. Θεωρητική κατάρτιση

2. Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας

3. Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επιστροφή