«Κοινοβουλευτική ομάδα» Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

«Κοινοβουλευτική ομάδα» Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό
1 Ιουλίου 2014, 18:30
A+ A-
Προφυλακίστηκε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Κοινοβουλευτική ομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού ...ιδρύει η Χρυσή Αυγή. Μετά τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Γιώργο Γερμενή, το δρόμο προς τα ...κάγκελα ακολούθησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (φωτό).

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και γίνεται ο όγδοος από τους κατηγορούμενους που θα μπει στη φυλακή.

Την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισαν οι εφέτες ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι ανακρίτριες της υπόθεσης όσο και ο εισαγγελέας, έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή με το σκεπτικό ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επομένως, κατά την κρίση τους, ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ και με κάθε τρόπο προτρέπει και προπαγανδίζει την εγκληματική της δράση.

Ο βουλευτής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προσήλθε το πρωί ενώπιον των ανακριτριών και παρέδωσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και αναφέρεται σε πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

Επιστροφή