Επιμένει το ΠΑΜΕ κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Επιμένει το ΠΑΜΕ κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
3 Ιουνίου 2014, 11:26
A+ A-
Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην απαντήσουν στο Υπουργείο Παιδείας.
Η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ των εκπαιδευτικών επιμένει να μάχεται κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και καλεί, με ανακοίνωση του, τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητάει το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του:

"Αυτές τις μέρες διεξάγεται στους Συλλόγους Διδασκόντων η συζήτηση για τη σύνταξη της έκθεσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 3000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. 

Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Έχουμε τη δύναμη! Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. 

Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το Υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες. Και αυτό γιατί απάντηση αυτή τη στιγμή με βάση τους δείκτες, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, δηλαδή αυτό που απαιτεί από μας το Υπουργείο Παιδείας. 

Αυτό αντικειμενικά θα έχει σαν αποτέλεσμα το Υπουργείο Παιδείας να ισχυριστεί ότι οι εκπαιδευτικοί συναίνεσαν, θα σημαίνει πράσινο φως για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού."

Επιστροφή