Ανασχηματισμός με ...δύο Κεδίκογλου

Ανασχηματισμός με ...δύο Κεδίκογλου
2 Ιουνίου 2014, 17:00
A+ A-
Φαίνεται πως συνεχίζουν στην Κυβέρνηση τα ξαδέλφια από την Ιστιαία
Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr, οι δύο βουλευτές από την Ιστιαία και πρώτα ξαδέλφια Σίμος Κεδίκογλου και Συμεών Κεδίκογλου, θα παραμείνουν στην Κυβέρνηση και μετά τον ανασχηματισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέση για τον Κώστα Μαρκόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Σίμος Κεδίκογλου θα συνεχίσει στη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Από την άλλη, ο Συμεών Κεδίκογλου αφήνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας για εκείνο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μάλλον με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών και γι΄ αυτό ίσως ο ανασχηματισμός γίνει μετά την 11η Ιουνίου και το ραντεβού του Στουρνάρα με τον Σόιμπλε.

Σημειώνουν ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα έχει έντονο κεντροαριστερό προσανατολισμό και θα αναλάβουν θέσεις υπουργών η Φώφη Γεννηματά (Υγείας) και ο Κώστας Σκανδαλίδης (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ για υφυπουργός Παιδείας προορίζεται ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος (με υπουργό, μάλλον, τον Κυριάκο Μητσοτάκη).

Υφυπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να παραμένει ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Θανάσης Σκορδάς. Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μάλλον πάει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επιστροφή