Μπισκότα με μέλι
13 Ιουνίου 2014, 10:42

*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Καλοκαιράκι και φέρνω στο νου απίστευτες σκηνές απείρου κάλλους. Mην πάει ο νους σας στο κακό. Εγώ θυμάμαι και σκέφτομαι κουβαδάκια και κάστρα στην άμμο και καθισμένους μπόμπιρες μισούς μέσα και μισούς έξω από το νερό να πλατσουρίζουν και να χαίρονται. Κάπου εδώ τώρα ξεφυτρώνει και η μαμά με το ταπεράκι για νʼ αρχίσει το …μασούλημα. Ξεπερασμένο; Μπορεί, γιατί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πάμε στις πλαζ και μετά τρώμε στα ταβερνάκια. Έλα όμως που έχει ο καιρός γυρίσματα και ξαναβλέπω τα ταπεράκια και ξέρετε κάτι; μου αρέσει κιόλας! Εγώ σήμερα θα σας φτιάξω ένα γλυκό μπισκοτάκι που είναι ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό σνακ και ναι μια χαρά μπαίνει και στο ταπεράκι. Άντε, λοιπόν, ραντεβού στη δική μας παραλία, η θάλασσα είναι πανέμορφη και ζεστή και τα ταπεράκια μας γεμάτα.
Μπισκότα με μέλι
Χρειάζομαι:
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
• 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 κούπα ξανθή ζάχαρη
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κουταλιές μέλι
• 2 αβγά
• 2 κούπες βρώμη
• 2 κούπες σταφίδα ξανθή
• 1 βανίλια
• 1/2 κουταλάκι κανέλα
Τι κάνω:
Χτυπώ το βούτυρο με τις ζάχαρες και το μέλι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά και χτυπώ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν. Τοποθετώ τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και αφήνω τουλάχιστον για 5 ώρες (μέχρι 2 ημέρες). Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πλάθω μπαλάκια με τη ζύμη στο σχήμα καρυδιού. Ψήνω στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά
Για ακόμα περισσότερες ίνες και πιο υγιεινά μπισκότα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μία κούπα αλεύρι, με αλεύρι ολικής.
Ταπεράκια

*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Καλοκαιράκι και φέρνω στο νου απίστευτες σκηνές απείρου κάλλους. Mην πάει ο νους σας στο κακό. Εγώ θυμάμαι και σκέφτομαι κουβαδάκια και κάστρα στην άμμο και καθισμένους μπόμπιρες μισούς μέσα και μισούς έξω από το νερό να πλατσουρίζουν και να χαίρονται. Κάπου εδώ τώρα ξεφυτρώνει και η μαμά με το ταπεράκι για νʼ αρχίσει το …μασούλημα. Ξεπερασμένο; Μπορεί, γιατί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πάμε στις πλαζ και μετά τρώμε στα ταβερνάκια. Έλα όμως που έχει ο καιρός γυρίσματα και ξαναβλέπω τα ταπεράκια και ξέρετε κάτι; μου αρέσει κιόλας! Εγώ σήμερα θα σας φτιάξω ένα γλυκό μπισκοτάκι που είναι ό,τι πρέπει για ένα υγιεινό σνακ και ναι μια χαρά μπαίνει και στο ταπεράκι. Άντε, λοιπόν, ραντεβού στη δική μας παραλία, η θάλασσα είναι πανέμορφη και ζεστή και τα ταπεράκια μας γεμάτα.
Μπισκότα με μέλι
Χρειάζομαι:
• 2 κούπες αλεύρι
• 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
• 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 κούπα ξανθή ζάχαρη
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κουταλιές μέλι
• 2 αβγά
• 2 κούπες βρώμη
• 2 κούπες σταφίδα ξανθή
• 1 βανίλια
• 1/2 κουταλάκι κανέλα
Τι κάνω:
Χτυπώ το βούτυρο με τις ζάχαρες και το μέλι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά και χτυπώ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν. Τοποθετώ τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και αφήνω τουλάχιστον για 5 ώρες (μέχρι 2 ημέρες). Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος πλάθω μπαλάκια με τη ζύμη στο σχήμα καρυδιού. Ψήνω στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά
Για ακόμα περισσότερες ίνες και πιο υγιεινά μπισκότα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μία κούπα αλεύρι, με αλεύρι ολικής.