Αγωνία στα θρανία
28 Μαΐου 2014, 07:00
Ξεκινάνε οι πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η αγωνία των μαθητών φτάνει στο κατακόρυφο. Σήμερα Τετάρτη 28 Μαΐου ξεκινάνε οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με την καθιερωμένη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας, που περιέχει την Έκθεση.
Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου για τα υποχρεωτικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (μάθημα επιλογής) και τα ειδικά μαθήματα.
Οι εξετάσεις αρχίζουν μετά τις 8.30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες πλην των Σχεδίων, Ελεύθερου και Γραμμικού που είναι έξι ώρες, και του Ελέγχου Μουσικών Ικανοτήτων που είναι περίπου 20 λεπτά.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, μπλε στιλό, γομολάστιχα και τα απαραίτητα όργανα (π.χ. διαβήτης) για το μάθημα. Δεν επιτρέπονται κινητό τηλέφωνο (ενεργοποιημένο ή μη), διορθωτικό (blanco) και αριθμομηχανή, ενώ επιτρέπεται ένα μπουκάλι νερό.
Την ίδια στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι προετοιμασίες για την άρτια υποδοχή των 1.225 ατόμων (καθηγητών λυκείου και πανεπιστημίου) που θα συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής των θεμάτων για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

















