Πάβλοβα

Πάβλοβα
9 Μαΐου 2014, 08:00
A+ A-
Στη μητέρα...


*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να δείξουμε την αγάπη μας στον πιο λατρεμένο άνθρωπο του κόσμου, τη μαμά μας. Ένα γλυκό φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά σʼ εκείνη που μας χάρισε το πολύτιμο και ανεκτίμητο δώρο της ζωής, τη μητέρα μας. Τι δώρα να της κάνουμε; Τα ωραιότερα και τα καλύτερα της αξίζουν και είμαι σίγουρη πως θα τα προσφέρετε όπως πάντα. Γιατί τα ομορφότερα και τα καλύτερα πράγματα δεν τα βλέπουμε μονάχα, τʼ αγγίζουμε με την καρδιά μας. Αυτά λοιπόν της αξίζουν, εκείνα της καρδιάς, στη μοναδική, την πιο τέλεια γυναίκα του κόσμου, τη μάνα μας. Τον πιο θαυμαστό άνθρωπο στον κόσμο που μας αγαπά με αγάπη περίσσια, ανιδιοτελή και αστείρευτη, μέσα από την καρδιά της. Το δικό μου δώρο είναι ένα τρυφερό γλυκό. Το προσφέρω σε όλες τις μανούλες, για τούτη τη γιορτή.



Πάβλοβα

Χρειάζομαι:

Για τη μαρέγκα
• 4 ασπράδια μεγάλων αβγών
• 1 κουταλάκι λευκό ξίδι 
• 1 κούπα ζάχαρη
• 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
• 1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
• 1 κουταλάκι  κορν-φλάουρ  έξτρα για το ταψί
• 2 βανίλιες.

Για τη γέμιση
• 1/2 κιλό φράουλες
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος
• 10 κουταλιές άχνη ζάχαρη
• 1 βανίλια


Τι κάνω:

Ανακατεύω τα ασπράδια και το ξίδι. Χτυπώ στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα τʼ ασπράδια και ρίχνω τη ζάχαρη. Ανεβάζω την ταχύτητα και χτυπώ για 10 λεπτά. Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω την άχνη, τις βανίλιες και το κορν-φλάουρ. Ενσωματώνω απαλά με σπάτουλα στο μείγμα. Σε μεγάλο ταψί απλώνω χαρτί ψησίματος και πασπαλίζω με κορν-φλάουρ. Τοποθετώ το μείγμα της μαρέγκας σε ίσιο κορνέ με μεγάλο στόμιο και φτιάχνω μικρούς δίσκους (διαμέτρου 6 εκατ.) από μαρέγκα πάνω στο χαρτί. Δημιουργώ ροζέτες από μαρέγκα πάνω στην περιφέρεια κάθε δίσκου. Ψήνω σε σιγανό φούρνο (100 -120 βαθμούς) για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι οι μαρέγκες να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανές (προσοχή δεν πρέπει να σκουρήνουν). Στο μεταξύ χτυπώ τη μαρέγκα με την άχνη και τη βανίλια σε σαντιγί και γεμίζω τις κρύες θήκες μαρέγκας. Διακοσμώ με φράουλες.


Για να είναι οι δίσκοι ομοιόμορφοι μπορώ με τη βοήθεια μιας στρογγυλής κουπ και ενός μολυβιού να τους  μαρκάρω στο χαρτί και πάνω τους να απλώσω τη μαρέγκα.

Επιστροφή