Τριήμερη εκδρομή στο νησί του Οδυσσέα
8 Μαΐου 2014, 17:00
Για τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Το νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη, επισκέφτηκαν οι μαθητές των Περιβαλλοντικών Ομάδων του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, συνδυάζοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μαζί με δραστηριότητες στα πλαίσια τριήμερου επιμορφωτικού προγράμματος για την υγιεινή διατροφή με τίτλο: “Όποιος σπέρνει χαμόγελα θερίζει ευτυχίαʼʼ, που υλοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιθάκης.
Οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων, Χασιώτου Βιολέττα (Υπο/ντρια) και Χασιώτου Ευμορφία πέρασαν τρεις αξέχαστες ημέρες στο πανέμορφο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης.
Ξεναγήθηκαν στο ομηρικό νησί από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και επισκέφτηκαν γραφικά χωριά και παραλίες όπως Σταυρός, Κιόνια, Φρίκες καθώς και την Μονή Καθαρών. Απόλαυσαν τις διαδρομές και την εκπληκτική θέα,θαύμασαν τα αρχαιολογικά εκθέματα στο Μουσείο του Σταυρού και έκαναν πεζοπορία μέχρι την σπηλιά Ρίζες, που πιστεύεται ότι είναι η σπηλιά όπου ο βοσκός Εύμαιος είχε τα κοπάδια του Οδυσσέα.
Επιπλέον μέσα από παρουσιάσεις, συνεργασίες, βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια εντός και εκτός ΚΠΕ ενημερώθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και έκαναν συνείδηση πρακτικές που αφορούν στους κανόνες σωστής διατροφής, με επιλογές που σέβονται και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων, Χασιώτου Βιολέττα (Υπο/ντρια) και Χασιώτου Ευμορφία πέρασαν τρεις αξέχαστες ημέρες στο πανέμορφο Βαθύ, την πρωτεύουσα της Ιθάκης.
Ξεναγήθηκαν στο ομηρικό νησί από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και επισκέφτηκαν γραφικά χωριά και παραλίες όπως Σταυρός, Κιόνια, Φρίκες καθώς και την Μονή Καθαρών. Απόλαυσαν τις διαδρομές και την εκπληκτική θέα,θαύμασαν τα αρχαιολογικά εκθέματα στο Μουσείο του Σταυρού και έκαναν πεζοπορία μέχρι την σπηλιά Ρίζες, που πιστεύεται ότι είναι η σπηλιά όπου ο βοσκός Εύμαιος είχε τα κοπάδια του Οδυσσέα.
Επιπλέον μέσα από παρουσιάσεις, συνεργασίες, βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια εντός και εκτός ΚΠΕ ενημερώθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και έκαναν συνείδηση πρακτικές που αφορούν στους κανόνες σωστής διατροφής, με επιλογές που σέβονται και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.