Μεγάλη Εβδομάδα με το κρέας των φτωχών !

Μεγάλη Εβδομάδα με το κρέας των φτωχών !
13 Απριλίου 2014, 08:00
A+ A-
Πικάντικα ρεβίθια
*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Τα εδέσματα της Μεγάλης Εβδομάδας όχι μόνο ωφελούν την υγεία μας, αλλά εξασκούν ταυτόχρονα τη γαστρονομική μας φαντασία.  Τα όσπρια έχουν τώρα την τιμητική τους, τροφές πολύτιμες που έτσι κι αλλιώς πρέπει να κοσμούν το καθημερινό τραπέζι και δίκαια παλαιότερα τα αποκαλούσαν «το κρέας του φτωχού». Μια συνταγή που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι με ρεβίθια  και καλή σας όρεξη



Πικάντικα ρεβίθια

Χρειάζομαι:

• 2 κούπες ρεβύθια
• 6 κουτ.  σούπας  ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι σε φέτες
• 3 μικρές καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
• 2 κουτ.  γλυκού κύμινο τριμμένο
• 1 κούπα νερό
• Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Τι κάνω:

Μουλιάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Σε αρκετό νερό  βράζω τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν (45 λεπτά περίπου). Τα στραγγίζω καλά, πετώ το νερό.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα ρεβίθια, τα μπαχαρικά και το νερό. Αφήνω να σιγοβράσουν χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και σερβίρω με τον κόλιανδρο.


Αν  μείνουν μερικά ρεβίθια για την άλλη μέρα θα τα πολτοποιήσω, θα τα ανακατέψω με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι θα τα πλάσω σαν κεφτεδάκια και αφού τα αλευρώσω θα τα τηγανίσω σε καυτό λάδι.

Επιστροφή