Πειρατικό ρεσάλτο του Στάθη Λειβαδίτη στις Βρυξέλλες

Πειρατικό ρεσάλτο του Στάθη Λειβαδίτη στις Βρυξέλλες
29 Μαρτίου 2014, 14:50
A+ A-
Εκπροσώπησε τους Πειρατές της Ελλάδας  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Χαλκιδέος Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας συμμετείχε σε ...πειρατικό ρεσάλτο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν περίπου 400 Πειρατές από την Ευρώπη αλλά και την Ιαπωνία και Αυστραλία.

Επρόκειτο για κορυφαία συνάντηση στην ιστορία του Πειρατικού κινήματος, που είχε στόχο την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PPEU), την εκλογή της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής και το Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.  

Η εμφάνιση του κόμματος Πειρατών Ελλάδας στέφθηκε από επιτυχία, με τον Αντώνη Μοτάκη, Διεθνή Συντονιστή του κόμματος, να εκλέγεται πρώτος σε ψήφους για τις θέσεις Mελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών. 

Πρόεδρος της 9μελούς Διοικούσας Επιτροπής, εκλέχτηκε ομόφωνα η Amelia Andersdotter, 27 χρονών, Ευρωβουλευτίνα του κόμματος Πειρατών Σουηδίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς διεθνείς Πειρατές, όπως ο Rick Falkvinge, ιδρυτής του κινήματος, ο Φώτης Αμανατίδης, δεύτερος στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου των Γερμανών, βουλευτές από την Ισλανδία και πολλούς άλλους. 



Επιστροφή