Προβλήματα στη λειτουργία του Αγροτικού ιατρείου Μαρμαρίου

Προβλήματα στη λειτουργία του Αγροτικού ιατρείου Μαρμαρίου
28 Φεβρουαρίου 2014, 11:08
A+ A-
Κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου Μαρμαρίου στη Νότια Εύβοια κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Γιάννης Γκιόκας.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι τα δύο τελευταία χρόνια το ιατρείο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, στην πράξη, έχει γίνει μονοθέσιο γιατί ο ένας από τους δύο γιατρούς χρησιμοποιείται από το Νοσοκομείο της Καρύστου, που έχει σοβαρές ελλείψεις.

Οι ελλείψεις αυτές επιβάλλεται να καλυφθούν με προσλήψεις, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όχι με την απορρόφηση των αγροτικών γιατρών του Μαρμαρίου, του Παραδεισίου, των Καλλιανών και του Πλατανιστού.

Επίσης οι βουλευτές αναφέρουν ότι, στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων  γίνεται προσπάθεια να φύγει το ιατρείο του Μαρμαρίου, από το σημερινό κτήριο που στεγάζεται και μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς της περιοχής, για να μεταφερθεί σε οίκημα του Δήμου πολύ μικρότερο, το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Επιστροφή