Κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ μέσα στον Μάρτιο

Κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ μέσα στον Μάρτιο
26 Φεβρουαρίου 2014, 17:00
A+ A-
Για να αποτραπούν οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους Δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει μέσα στο Μάρτιο, προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι: « Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων.»

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης  γίνεται η πρόσκληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, αφού αναφέρονται τα εξής:

« Όλες και όλοι στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου. Στις γενικές συνελεύσεις, στα συλλαλητήρια, στους αποκλεισμούς δρόμων και υπηρεσιών του Δημοσίου, στα κέντρα αγώνα σε κάθε πόλη.

Όλες και όλοι στη 48ωρη απεργία κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου των απολύσεων και του κλεισίματος οργανισμών. Όλες και όλοι στη νέα 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μαρτίου.

Αποφασίζουμε και στηρίζουμε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.»

Επιστροφή