Πανηγύρι στο μοναστήρι της Μακρυμάλλης
Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου η Ιερή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μακρυμάλλη Ψαχνών, πανηγύρισε με λαμπρότητα κ τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.
Στην Πανήγυρη προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Πέμπτη το απόγευμα, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και στον Όρθρο, ανήμερα της γιορτής και προεξήρχε και της Ευχαριστιακής Συνάξεως, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιερής Μητρόπολης.
Τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι, προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, ενώ γεύτηκαν και την παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία από τον ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους υπόλοιπους τρεις καλόγερους.
Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλλε πολυμελής Χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Οικονόμου π. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών.





















