Χοιρινό φιλέτο με κρεμμύδια

Χοιρινό φιλέτο με κρεμμύδια
21 Ιανουαρίου 2014, 08:30
A+ A-
Παραδεισένια γεύση


* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Στον παράδεισο λένε ότι ο σεφ είναι Γάλλος. Ο δικός μου πάντως Γάλλος δάσκαλος, στη Σχολή Μαγειρικής μάς έκανε τη ζωή κόλαση. Παρόλα αυτά τον λατρεύαμε. Ίσως έτσι να λατρεύουμε όλους όσους μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τον θυμάμαι με αγάπη κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Μαγειρεύουμε Χοιρινό φιλέτο με κρεμμύδια και να θυμαστε, ό,τι φτιάχνουμε με αγάπη έχει σίγουρα γεύση παραδεισένια. 


Χρειάζομαι:
• 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
• 4 κουταλιές σόγια σως
• 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
• ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 4 μεγάλα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κλωναράκι θυμάρι.

Για τη σως:
• 6 λιαστές ντομάτες
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ελάχιστο θυμάρι.

Τι κάνω:
Ανακατεύω τη σόγια με το μισό κρασί, το μέλι και το θυμάρι.
Μαρινάρω στο μείγμα της σόγιας 2-3 ώρες το φιλέτο γυρίζοντάς το κατά διαστήματα.
Ψήνω το φιλέτο αφού το αλατοπιπερώσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ σοτάρω σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, στο λάδι τα κρεμμύδια.
Καρυκεύω και ανακατεύω συνεχώς για 12-15 λεπτά.
Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο κρασί δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω για 5 λεπτά ακόμα.
Για τη σως πολτοποιώ τις λιαστές με το λάδι και το θυμάρι.
Κόβω το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρω επάνω στα κρεμμύδια, βάζω μερικές πινελιές από τη σάλτσα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος κότας αντί για χοιρινό φιλέτο και θα το διαχειριστείτε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Επιστροφή