Μεγάλες αλλαγές στις Πανελλαδικές

Μεγάλες αλλαγές στις Πανελλαδικές
20 Ιανουαρίου 2014, 08:39
A+ A-
Τέλος στην κατοχύρωση βαθμολογίας.
Φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ενώ σημαντικές αλλαγές φέρεται να έχει προαποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας για τις επόμενες χρονιές Σημαντικότερη είναι η κατάργηση της κατοχύρωσης βαθμών.

Oι τελειόφοιτοι θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση με τη βαθμολογία που θα έχουν ήδη συγκεντρώσει το 2014, μόνο στις Πανελλαδικές του 2015. Μετά, όσοι θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ξανά Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αλλαγή θα υπάρχει και στο μηχανογραφικό δελτίο. Oι αστυνομικές Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να βγουν από το μηχανογραφικό δελτίο και να μην υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τους. Πιθανότατα θα παραμείνει ως επιλογή μόνο για όσους υπηρετούν ως αστυνομικοί και θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Επιστροφή