Αντιδρούν οι καθηγητές στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, αμέσως μετά τη συγκρότηση σε σώμα, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, συζήτησε το θέμα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.
Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει: « Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που ανοίγει την κερκόπορτα στο τιμωρητικό μέτρο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, και το πρόσχημα για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων, και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, που μεθοδεύονται από την κυβέρνηση και περιγράφονται ήδη σε έκθεση του ΟΟΣΑ.»
Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ διοργανώνει ειδική εκδήλωση για το θέμα αυτό την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να μεταφέρει τη θέση της Ομοσπονδίας και να ενημερώσει σχετικά τους καθηγητές της Εύβοιας, ώστε ο κλάδος να έχει ενιαία γραμμή και αντιμετώπιση.