Επιτυχημένη και πολύ αφράτη βασιλόπιτα τύπου κέικ

Επιτυχημένη και πολύ αφράτη βασιλόπιτα τύπου κέικ
30 Δεκεμβρίου 2013, 11:00
A+ A-
Φτιάξτε μόνοι σας τη βασιλόπιτα

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Θα κλείσουμε γλυκά αυτό το χρόνο με μια πανεύκολη και καταπληκτική βασιλόπιτα.
Τα υλικά της οικονομικά και σίγουρα  τα περισσότερα για να μη πω όλα υπάρχουν ήδη στη κουζίνα  μας. Αλλά κι αν λείπει κάτι, προφταίνετε να το ψωνίσετε.
Η επιτυχία της είναι εγγυημένη.  Εγώ θα ευχηθώ να έχουμε μια γλυκιά και όμορφη χρονιά σαν αυτή τη Βασιλόπιτα.

Χρειάζομαι :

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι baking soda
2 πορτοκάλια το ξύσμα
2 βανίλιες
250 γρ (1 κούπα) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 νόμισμα (φυσικά)

Τι κάνω :

Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου που σημαίνει βούτυρο, αυγά, γάλα και πορτοκάλια εκτός ψυγείου 1 ώρα.
Περνώ από σίτα το αλεύρι και βάζω τα πρώτα 5 υλικά σε μπολ.
Χτυπώ στο μίξερ 6 λεπτά τουλάχιστον το βούτυρο με τη ζάχαρη
και προσθέτω 1-1 τα αυγά χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
Συνεχίζω με χυμό και γάλα.
Κλείνω το μίξερ ρίχνω το μείγμα του αλευριού και  χτυπώ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί
 
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο στρογγυλού ταψιού βουτυρώνω και αλευρώνω.
Ρίχνω το μείγμα (να έχει περιθώρια γιατί θα φουσκώσει)  βολεύω και το νόμισμα μη ξεχνιόμαστε,
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο στον αέρα για 50-60 λ (κάνω το τεστ με ένα ξυλάκι για σουβλάκι που αφού το βυθίσω μέσα στο κέικ θα πρέπει να βγει εντελώς στεγνό.)
Αφήνω να κρυώσει και μετά ξεφορμάρω, αχνίζω αν θέλω και διακοσμώ όπως μου αρέσει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:


Πρωτοχρονιάτικο μενού
  
Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στο σπίτι λόγω κρίσης



Επιστροφή