Τα πιο χυμώδη φρούτα του Χειμώνα
10 Δεκεμβρίου 2013, 10:15

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ένα από τα πιο χυμώδη και όμορφα φρούτα του Χειμώνα είναι το γκρέιπ φρουτ.
Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη στην αγορά για να διαλέξετε.
Αυτά διαφέρουν τόσο στο χρώμα της φλούδας που μπορεί ανάλογα την ποικιλία να είναι από λευκόχρυσα, πράσινα, κίτρινα, χρυσαφί, ροζ μέχρι πορτοκαλί και σχεδόν κόκκινα.
Ανάλογα βέβαια με την εξωτερική φλούδα και το εσωτερικό έχει διάφορες αποχρώσεις αλλά και μεγάλη ποικιλία αρωμάτων.
Πιο ξινά ή γλυκύτερα άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά, διαλέξτε αυτά που καλύτερα σας αρέσουν.
• Τα ροζ είναι τα πιο δημοφιλή και όχι τυχαία.
Είναι τα πιο ιδανικά για στύψιμο μιας και έχουν πάρα πολύ χυμό.
Είναι ιδιαίτερα αρωματικά ανήκουν στη πιο γλυκιά ποικιλία και έχουν μια απαλή στυφάδα και βάθος στη γεύση.
• Τα σχεδόν κόκκινα θεωρούνται και αρκετά γλυκά αλλά αυτό είναι λάθος.
Στη πραγματικότητα είναι ξινούτσικα χωρίς πολύπλοκη αρωματική διάσταση.
Από την άλλη βέβαια το λυκοπαίνιο που σʼ αυτό οφείλουν το κόκκινο χρώμα τους είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας και δρα κατά του καρκίνου.
• Τα κίτρινα από την άλλη το πιο κλασικό συνηθισμένο γκρέιπ φρουτ έχει παχιά φλούδα, αρκετό χυμό, γλυκιά σάρκα και δεν πικρίζει καθόλου.
Όποιο είδος και να διαλέξετε από εδώ και πέρα θα είναι στην καλύτερή τους εποχή.
Απολαύστε τα στο πρωινό σας, είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια. Ή σαν σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας προστατεύσουν από τα κρυολογήματα και θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας μιας και είναι όλα γεμάτα βιταμίνη C.
Όταν τα αγοράζετε επιλέγετε αυτά που δείχνουν βαρύτερα από το μέγεθός τους μιας κι αυτό είναι ένδειξη αρκετού χυμού.
ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ένα από τα πιο χυμώδη και όμορφα φρούτα του Χειμώνα είναι το γκρέιπ φρουτ.
Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη στην αγορά για να διαλέξετε.
Αυτά διαφέρουν τόσο στο χρώμα της φλούδας που μπορεί ανάλογα την ποικιλία να είναι από λευκόχρυσα, πράσινα, κίτρινα, χρυσαφί, ροζ μέχρι πορτοκαλί και σχεδόν κόκκινα.
Ανάλογα βέβαια με την εξωτερική φλούδα και το εσωτερικό έχει διάφορες αποχρώσεις αλλά και μεγάλη ποικιλία αρωμάτων.
Πιο ξινά ή γλυκύτερα άρχισαν να κατακλύζουν την αγορά, διαλέξτε αυτά που καλύτερα σας αρέσουν.
• Τα ροζ είναι τα πιο δημοφιλή και όχι τυχαία.
Είναι τα πιο ιδανικά για στύψιμο μιας και έχουν πάρα πολύ χυμό.
Είναι ιδιαίτερα αρωματικά ανήκουν στη πιο γλυκιά ποικιλία και έχουν μια απαλή στυφάδα και βάθος στη γεύση.
• Τα σχεδόν κόκκινα θεωρούνται και αρκετά γλυκά αλλά αυτό είναι λάθος.
Στη πραγματικότητα είναι ξινούτσικα χωρίς πολύπλοκη αρωματική διάσταση.
Από την άλλη βέβαια το λυκοπαίνιο που σʼ αυτό οφείλουν το κόκκινο χρώμα τους είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας και δρα κατά του καρκίνου.
• Τα κίτρινα από την άλλη το πιο κλασικό συνηθισμένο γκρέιπ φρουτ έχει παχιά φλούδα, αρκετό χυμό, γλυκιά σάρκα και δεν πικρίζει καθόλου.
Όποιο είδος και να διαλέξετε από εδώ και πέρα θα είναι στην καλύτερή τους εποχή.
Απολαύστε τα στο πρωινό σας, είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια. Ή σαν σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας προστατεύσουν από τα κρυολογήματα και θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας μιας και είναι όλα γεμάτα βιταμίνη C.
Όταν τα αγοράζετε επιλέγετε αυτά που δείχνουν βαρύτερα από το μέγεθός τους μιας κι αυτό είναι ένδειξη αρκετού χυμού.