Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κλέφτη του «ιερού χεριού»

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κλέφτη του «ιερού χεριού»
21 Νοεμβρίου 2013, 08:26
A+ A-
Ο δράστης είναι Αλβανός και σεσημασμένος για ληστείες.
Αλβανός σεσημασμένος για ληστείες είναι ο αρχαιοκάπηλος που βεβήλωσε το μοναστήρι της Αμπελακιώτισας στην ορεινή Ναυπακτία τον περασμένο Μάρτιο και έκλεψε το δεξί χέρι από το λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως στο μοναστήρι βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και γενετικό υλικό του ιερόσυλου δράστη. Επίσης έχουν καταγραφεί και τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του τη νύχτα της κλοπής στην περιοχή, οι οποίες προέκυψαν μετά από άρση απορρήτου που ζήτησαν οι αρχές.

Η ανεύρεση της δεξιάς χείρας του Αγίου Πολυκάρπου αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την αστυνομία, καθώς υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από εκκλησιαστικούς κύκλους. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο για την πορεία των ερευνών.

Το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Πολυκάρπου κοσμούσεεδώ και 500 χρόνια την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου έφταναν οι πιστοί για να λάβουν την ευλογία του.

Επιστροφή