Αιφνιδιαστική παρέμβαση Μαρκόπουλου για τον ΟΑΕΕ

Αιφνιδιαστική παρέμβαση Μαρκόπουλου για τον ΟΑΕΕ
15 Νοεμβρίου 2013, 17:17
A+ A-
Πήρε το λόγο στην Επιτροπή παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος, χωρίς να είναι μέλος.

Ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος εμφανίστηκε χθες αιφνιδιαστικά στην Επιτροπή παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος, μόλις διαπίστωσε ότι την ενημέρωση πραγματοποιούσε η πρόεδρος του ΟΑΕΕ κ. Κωτίδου.

Ο κ.Μαρκόπουλος πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων είπε:

"Ο ΟΑΕΕ εξελίσσεται σε αδύναμο κρίκο του ασφαλιστικού συστήματος. Η ύφεση έφερε λουκέτα. Τα λουκέτα έφεραν ανέργους μικρομεσαίους και βέβαια ανασφάλιστους. Κάνατε μια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που απέτυχε. Μόνο 28.000 μπήκαν σε αυτή από 370. 000 οφειλέτες, ποσοστό 7%. Αποτυχία. Τι θα κάνετε τώρα;

Θα διαχωρίσετε ασφάλιση υγείας από σύνταξη; Από τους δέκα ανασφάλιστους που μου ζητούν βοήθεια σαν γιατρό, οι επτά είναι από τον ΟΑΕΕ.. Έχετε προτάσεις ουσίας από την ΕΣΕΕ. Οφείλετε να δείτε το ζήτημα πιο ουσιαστικά. Φέτος ο ΟΑΕΕ αντί 850 εκ ευρώ έλαβε κρατική ενίσχυση 1.4 δις. Το 2014 θα υπάρχουν αυτά; Αν όχι τι θα γίνει;..". 

Επιστροφή