Ο Υπουργός Παιδείας εξέθεσε μετά τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια

Ο Υπουργός Παιδείας εξέθεσε μετά τον Κώστα Μαρκόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια
14 Νοεμβρίου 2013, 14:30
A+ A-
Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη και σε ποιο ακριβώς θέμα τους ...πήρε στο λαιμό του.
Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, ο οποίος βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν τέθηκε το ζήτημα μεταγραφών παιδιών πολυτέκνων στα πανεπιστήμια. 

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Παπούλιας, ο υπουργός Παιδείας τον είχε διαβεβαιώσει ότι αυτό το θέμα θα λυθεί, και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε... άναυδος, όταν πληροφορήθηκε ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. 

"Το θέμα των μετεγγραφών των πολυτέκνων δεν έχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό. Μας υποχρεώνουν να νοικιάσουμε σπίτι, παρότι με μηδέν κόστος για το Δημόσιο μπορούμε να έχουμε τα παιδιά μας στο σπίτι μας", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος. 

"Δεν λύθηκε αυτό; Με εκπλήσσει αυτό, γιατί είχα πάρει την υπόσχεση ότι θα ελύετο το θέμα", απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα εκ νέου στον υπουργό Παιδείας. 

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό είχε προκληθεί δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου και του πρόεδρου της Ένωσης Πολυτέκνων Χαλκίδας Σπύρου Ραπτάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ θεωρούσε το θέμα "λυμένο" και είχε εκδώσει ειρωνική ανακοίνωση σε βάρος του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, τον οποίο είχε επισκεφτεί ο κ. Ραπτάκης και ζήτησε την βοήθειά του για να δοθεί λύση στο ζήτημα των μετεγγραφών  φοιτητών που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

Όπως αποδείχτηκε ο υπουργός Παιδείας εξέθεσε τόσο τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο, όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που είχαν μείνει με την εντύπωση ότι είχε λυθεί το ζήτημα. 

Επίσης καταδεικνύεται η αδυναμία της κυβέρνησης να λύσει ακόμη και απλά ζητήματα, προκαλώντας σύγχυση τόσο στους πολίτες, όσο και στους πολιτικούς της χώρας.
 

Επιστροφή