Διαμαρτύρονται στον πρωθυπουργό οι πτηνοτρόφοι

Διαμαρτύρονται στον πρωθυπουργό οι πτηνοτρόφοι
2 Νοεμβρίου 2013, 14:00
A+ A-
Υποστηρίζουν ότι "Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας οδηγεί τον κλάδο σε αφανισμό."

Την έντονη αντίδραση των Πτηνοτροφικών Ενώσεων προκάλεσε το Νομοσχέδιο για την φορολογία των ακινήτων, που δόθηκε για διαβούλευση. Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, τονίζουν ότι:

" Το Νομοσχέδιο για τη φορολογία αγροτικών ακινήτων περιλαμβάνει  επαχθείς, απαράδεκτες όρους και μεγάλες επιβαρύνσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις συνολικά.

Για τον κλάδο όμως της πτηνοτροφίας προκαλείται ιδιαίτερα άδικη και υπέρμετρη φορολόγηση που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό αφανισμό τις εκμεταλλεύσεις, κυρίως στις σημερινές συνθήκες κρίσης και υπέρογκων δαπανών όλων των εισροών. "    

Οι πτηνοτρόφοι εξηγούν αναλυτικά τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και ζητούν την απαλλαγή των πτηνοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από τη φορολόγηση ακινήτων όλων των κατηγοριών που να αφορά, τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια.   

Επιστροφή