Δεκαήμερο εκπτώσεων σε λίγες μέρες στα μαγαζιά

Δεκαήμερο εκπτώσεων σε λίγες μέρες στα μαγαζιά
26 Οκτωβρίου 2013, 07:00
A+ A-
Διαβάστε πότε αρχίζει η εκπτωτική περίοδος, σύμφωνα με το νέο νόμο.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 πλησιάζει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων. Υπενθυμίζεται ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές (δηλαδή οι εκπτώσεις) επιτρέπεται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα λήξει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.  Επειδή οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, ουσιαστικά η τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Με ανακοίνωσή του προς τους εμπόρους, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας διευκρινίζει ότι:

" Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009.  Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων."

Επιστροφή