Μακάβριο ρολόι θανάτου

Μακάβριο ρολόι θανάτου
10 Οκτωβρίου 2013, 16:28
A+ A-
Θες να μάθεις πότε θα πεθάνεις; Φόρεσέ του!
«Ρολόι του θανάτου», που στην οθόνη του δείχνει πόσο χρόνος ζωής (ακόμα και σε δευτερόλεπτα!) έχει απομείνει στον κάτοχό του, φτιάχτηκε για όποιον δεν θέλει στιγμή να ξεχνάει ότι θα πεθάνει!

Το Τikker, όπως λέγεται το μακάβριο ρολόι χειρός, είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ. Ο ίδιος πάντως προτιμά να το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.

Για να εξατομικευτεί το ρολόι ανάλογα με τον κάθε χρήστη του, ο τελευταίος πρέπει αρχικά να συμπληρώσει ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, την ηλικία του, το βάρος του, τις συνήθειές του (κάπνισμα, αλκοόλ, σωματική άσκηση κ.λπ.) κ.α., έτσι ώστε να προκύψει -με το κατάλληλο λογισμικό- μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του (ασφαλώς αρκετά αυθαίρετη…). 

Αυτή η ημερομηνία εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, θυμίζοντας στον κάτοχό του ότι ο χρόνος κυλάει και χάνεται ανεπιστρεπτί.

«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε γιʼ αυτό. Νομίζω πως αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για τον επικείμενο θάνατό μας, θα κάναμε σίγουρα καλύτερες επιλογές όσο ζούμε» δηλώνει ο εμπνευστής του μακάβριου ρολογιού Φρέντρικ Κόλτινγκ.

Επιστροφή