Σε έξι μήνες έτοιμοι τρεις δρόμοι στα Φύλλα

Σε έξι μήνες έτοιμοι τρεις δρόμοι στα Φύλλα
30 Σεπτεμβρίου 2013, 07:03
A+ A-
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης και ο εργολάβος υπέγραψαν την σύμβαση του έργου.

Υπογράφηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Πίγγος ΑΤΕΕ) Βασίλη Πίγγο, η σύμβαση για το έργο ασφαλτοστρώσεων τσιμεντοστρωμένων επικλινών δημοτικών οδών Φύλλων.

Το έργο αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ολισθηρότητας και –ουσιαστικά- προσπελασιμότητας τριών ιδιαίτερα επικλινών δρόμων μέσα στον οικισμό των Φύλλων, ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών αλλά και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Αποτελούσε δε χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Η επίστρωση των συγκεκριμένων δρόμων (σύμφωνα με τη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου), θα γίνει με αντιολισθητικό ραβδωτό δάπεδο. Παράλληλα δε, στους δρόμους αυτούς θα κατασκευαστεί και αποχετευτικό ομβρίων υδάτων που θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 133.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με τη μέση έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 34,31%. Το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Χαλκιδέων, από ίδιους πόρους.

Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.

Επιστροφή