Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα
1 Οκτωβρίου 2013, 10:41
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Τώρα που για σας το πανάρισμα είναι πλέον παιχνιδάκι (βλέπε κι εδώ). Εμπλουτίστε τα βασικά του υλικά δίνοντας ξεχωριστή γεύση στα φιλέτα σας.
Τι να προσθέσετε; Ότι σας ταιριάζει περισσότερο κρατώντας όμως σταθερούς τους βασικούς κανόνες για να έχετε τελικά την απαραίτητη επικάλυψη.
Θα σας δώσω μια συνταγή για να ανοίξετε τα φτερά και τη φαντασία σας δημιουργώντας μετά τις δικές σας.
Χρειάζομαι :
2 στήθη κότας.
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κούπες από φρέσκα ψίχουλα ψωμιού (μόνο ψίχα)
1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο +15 κουταλιές για το τηγάνισμα
4 κουταλιές λεμόνι
Τι κάνω :
Τοποθετώντας ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω σε κάθε φιλέτο και παράλληλα με το κρέας κόβω κάθε φιλέτο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από κάθε κομμάτι να πάρω 2 ίδια σε επιφάνεια αλλά στο μισό πάχος κομμάτια.
Ανακατεύω τη μουστάρδα με το λεμόνι και το λάδι και τα τοποθετώ στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Τοποθετώ το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, καρυκεύω ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπώ τα αυγά με τη κρέμα και καρυκεύω και σε τρίτο μπολ ανακατεύω τα ψίχουλα με τη παρμεζάνα. Για να δημιουργήσω εύκολα ψίχουλα
Ακουμπώ τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα καρυκεύω γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές.
Βουτώ κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι το τινάζω, μετά στο μείγμα αυγού και αφού το αφήσω να σουρώσει λίγο το βουτώ στα ψίχουλα πατώντας να καλυφθεί καλά
Ζεσταίνω καλά τόσο λάδι ώστε να καλύψει πλούσια τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και τηγανίζω 2-2 τα φιλέτα μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί γλυκό χρώμα γυρίζω και επαναλαμβάνω και από την άλλη (περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.) . Ακουμπώ σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρω με πράσινη σαλάτα.
Δώστε ξεχωριστή γεύση στα φιλέτα σας

Τώρα που για σας το πανάρισμα είναι πλέον παιχνιδάκι (βλέπε κι εδώ). Εμπλουτίστε τα βασικά του υλικά δίνοντας ξεχωριστή γεύση στα φιλέτα σας.
Τι να προσθέσετε; Ότι σας ταιριάζει περισσότερο κρατώντας όμως σταθερούς τους βασικούς κανόνες για να έχετε τελικά την απαραίτητη επικάλυψη.
Θα σας δώσω μια συνταγή για να ανοίξετε τα φτερά και τη φαντασία σας δημιουργώντας μετά τις δικές σας.
Χρειάζομαι :
2 στήθη κότας.
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κούπες από φρέσκα ψίχουλα ψωμιού (μόνο ψίχα)
1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο +15 κουταλιές για το τηγάνισμα
4 κουταλιές λεμόνι
Τι κάνω :
Τοποθετώντας ένα κοφτερό μαχαίρι πάνω σε κάθε φιλέτο και παράλληλα με το κρέας κόβω κάθε φιλέτο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από κάθε κομμάτι να πάρω 2 ίδια σε επιφάνεια αλλά στο μισό πάχος κομμάτια.
Ανακατεύω τη μουστάρδα με το λεμόνι και το λάδι και τα τοποθετώ στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Τοποθετώ το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, καρυκεύω ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπώ τα αυγά με τη κρέμα και καρυκεύω και σε τρίτο μπολ ανακατεύω τα ψίχουλα με τη παρμεζάνα. Για να δημιουργήσω εύκολα ψίχουλα
Ακουμπώ τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα καρυκεύω γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές.
Βουτώ κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι το τινάζω, μετά στο μείγμα αυγού και αφού το αφήσω να σουρώσει λίγο το βουτώ στα ψίχουλα πατώντας να καλυφθεί καλά
Ζεσταίνω καλά τόσο λάδι ώστε να καλύψει πλούσια τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και τηγανίζω 2-2 τα φιλέτα μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί γλυκό χρώμα γυρίζω και επαναλαμβάνω και από την άλλη (περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.) . Ακουμπώ σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρω με πράσινη σαλάτα.