Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση
8 Σεπτεμβρίου 2013, 16:45
A+ A-
Διαβάστε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ξεκινούν την Δευτέρα.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει το Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως – Ελπίδας και Αγάπης και βρίσκεται στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδας.

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία. Την παραμονή της γιορτής Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Στον εσπερινό θα εκφωνήσει θείο κήρυγμα ο αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης (φωτό), ενώ αμέσως μετά τη λιτανεία της εικόνας θα προσφερθεί σε όλους τους προσκυνητές ευλογημένο φαγητό.

Ανήμερα της γιορτής, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί θεία λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος.


Επιστροφή