Εκπαιδευτικοί αποσπώνται σε γραφεία Μητροπολιτών

Εκπαιδευτικοί αποσπώνται σε γραφεία Μητροπολιτών
4 Σεπτεμβρίου 2013, 18:56
A+ A-
Αποκαλύψεις από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και σε αρκετά θα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές θα βρίσκονται σε γραφεία Μητροπολιτών, αφού έχουν λάβει απόσπαση σε Ιερές Μητροπόλεις.

Μάλιστα οι αποσπάσεις αυτές προηγήθηκαν των αποσπάσεων στα σχολεία. Το θέμα αυτό αποκαλύπτει ο βουλευτής ( και δάσκαλος να μην ξεχνάμε) της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, στον οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: 
" Ενώ τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει, οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δεν έχουν πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στο χώρο της εκπαίδευσης και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να πραγματοποιήσουν έστω και  στοιχειώδη ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, Υπουργικές Aποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας και αναφέρονται σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών, σε μια πληθώρα φορέων και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Φορείς όπως στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο Ι.Τ.Υ.Ε ¨Διόφαντος¨, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολλούς ακόμα φορείς, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά γίνονται με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και είναι οι μόνες που ήδη έχουν γίνει την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες είναι σε εκκρεμότητα."

Επιστροφή