Η Κομισιόν απαγορεύει την πώληση - πακέτο της ΛΑΡΚΟ

Η Κομισιόν απαγορεύει την πώληση - πακέτο της ΛΑΡΚΟ
26 Αυγούστου 2013, 13:30
A+ A-
Εκτός αν επιστραφούν στο δημόσιο οι κρατικές επιδοτήσεις.
Εμπλοκή από την Ευρώπη παρουσιάζεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να πωλήσει τη ΛΑΡΚΟ

Η Κομισιόν απαγορεύει την πώληση της εταιρίας ως πακέτο (εργοστάσιο και μεταλλεία) και για να άρει τις αντιστάσεις της ζητά να επιστρέψει η ΛΑΡΚΟ στο δημόσιο στη ΛΑΡΚΟ τις επιχορηγήσεις που είχε πάρει και οι οποίες θεωρήθηκαν "παράνομες κρατικές επιδοτήσεις".

Πρόκειται για πάγια ελληνική τακτική που έχει καταδικαστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε πολλές περιπτώσεις. Το Κράτος πάντα κάλυπτε τις τρύπες των εταιριών του ή τις ενίσχυε για άλλους λόγους από τα ταμεία του, αλλά οι επιδοτήσεις αυτές κρίνονταν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούμενες ως νόθευση του ανταγωνισμού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα σενάρια πώλησης της ΛΑΡΚΟ περιπλέκονται. Η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αλλαγή της στάσης της Κομισιόν, αλλά μελετά και εναλλακτική λύση. Να πουλήσει, δηλαδή, σε ένα διαγωνισμό το εργοστάσιο και ξεχωριστά μετά τα τέσσερα μεταλλία συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θέλουν να αποκτήσουν πακέτο την επιχείρηση και έτσι η εξεύρεση αγοραστή δυσκολεύει πολύ. Την ίδια ώρα, όπως γράφαμε σήμερα το πρωί, οι συνδικαλιστές της εταιρίας προσανατολίζονται σε απεργία για την Τετάρτη 28 Αυγούστου

Επιστροφή