Παράνομη η διαφήμιση με την κότα του 11880 (VIDEO)
Αναφορά στον Εισαγγελέα κατέθεσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, καταγγέλλοντας ότι προβάλλεται παράνομα διαφήμιση στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την διαφήμιση όπου πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Λιανός και μια κότα, την οποία θέλει να στείλει πίσω στη μάνα του με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:΅
" Με έκπληξη παρατηρούμε την προβολή στα τηλεοπτικά μέσα της διαφήμισης του αριθμού πληροφοριών «11880», την οποία για τους κατωτέρω λόγους θεωρούμε παράνομη και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της.
α. Δια του νόμου 2963/2001, άρθρο 15 απαγορεύεται η μετακίνηση κάθε είδους ζώου στον χώρο των αποσκευών του ΚΤΕΛ, επομένως έχουμε εκτός της παρανομίας και λανθασμένη ενημέρωση του κοινού.
β. Βάσει του νόμου 4039/12 , άρθρο 12 αλλά και 16 απαγορεύεται η χρήση ζώων με σκοπό την αποκομιδή κέρδους, ενώ ταυτόχρονα η μεταφορά ζώων στους χώρους αποσκευής των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, αποτελεί παθητική τους κακοποίηση και πλειστάκις τα ζώα αυτά δεν επιζούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα , ώστε να σταματήσει η εν λόγω διαφήμιση."
Δείτε την διαφήμιση του 11880 με την κότα.




















