Βάζουν ενέχυρο την παρμεζάνα για να πάρουν δάνεια!
17 Αυγούστου 2013, 13:53
Λες να έρθει και η ώρα της φέτας;
Σε κάθε εποχή που το χρήμα λιγοστεύει, προϊόντα τα οποία είχαν μικρότερη αξία στο παρελθόν μπορεί να φανούν χρήσιμα για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πόλεμοι, όπως στον Αμερικανικό Εμφύλιο, όπου οι Νότιοι υποθηκεύσουν τους αγρούς με το βαμβάκι για να βρουν χρήματα και να συνεχίσουν να μάχονται τους Βορείους.
Μπορεί σήμερα να μη βρισκόμαστε σε πραγματικό πόλεμο, αλλά τον οικονομικό τον βιώνουμε. Ετσι, ιταλικές τράπεζες πήραν την απόφαση να δεχτούν την παρμεζάνα ως ενέχυρο για να δώσουν δάνεια στους τυροκόμους επιχειρηματίες.
Το εύγεστο και ακριβό στην τιμή τυρί αποδείχτηκε...χρυσάφι για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι, εν μέσω της κρίσης, ψάχνουν λεφτά για να μπορέσουν να σταθούν στον ανταγωνισμό και να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους.
Οι τράπεζες προετοίμασαν καλά το έδαφος. Δημιούργησαν ειδικές εγκαταστάσεις, όπου η παρμεζάνα μπορεί να φυλαχθεί σωστά και να μη χαλάσει. Ετσι, οι τυρέμποροι μπορούν να το αποθηκεύουν στους χώρους της τράπεζας μέχρι και δύο χρόνια, χωρίς να φοβούνται ότι θα αλλοιωθεί το προϊόν τους και θα είναι άχρηστο μετά την αποπληρωμή του δανείου.
Λες να έρθει και η ώρα της φέτας κάποια στιγμή;