Χαλκίδα: Συγκέντρωση εμπόρων για την ... τιμή των όπλων
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την .....τιμή των όπλων οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν (και τελικά πέρασε) το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Γεωργάτος είχε καλέσει τους εμπόρους να κλείσουν νωρίτερα τα καταστήματά τους (στη μια η ώρα) και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
Δυστυχώς όμως μπροστά στο Ηρώο και κάτω από τον καυτό ήλιο συγκεντρώθηκαν 100 περίπου άτομα η πλειοψηφία των οποίων δεν ήταν έμποροι αλλά μέλη της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους Νίκος Γεωργάτος τόνισε:
«Η Κυριακή είναι ημέρα της οικογένειας και της θρησκείας. Μας φθάνουν οι 7 Κυριακές το χρόνο που ανοίγουμε».
Ο περιφερειακός σύμβουλος και έμπορος Βασίλης Βεργέτης υπογράμμισε, στη δική του μικρή ομιλία: «Κανένας δεν αγωνίζεται για μας. Θέλουν όλοι το κακό μας».
Ο Γιάννης Σταθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Λείπει το χρήμα από την Εύβοια», ενώ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη τόνισε κάτι πολύ σημαντικό:
«Το όριο των 250 τ.μ. είναι παγίδα. Θα το δείτε ότι οι πολυχώροι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη και θα ανοίγουν και εκείνοι».
Μίλησαν επίσης ο Ηλίας Θαλάσσης και η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Ασημίνα Καραμπέτσου.
Η συγκέντρωση κράτησε μια ώρα και οι έμποροι φύγανε καταϊδρωμένοι από τον ήλιο, χωρίς να πετύχουν τίποτα. Ηταν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας περισσότερο για την .....τιμή των όπλων.



















