Φτιάξτε μόνοι σας μαρέγκες

Φτιάξτε μόνοι σας μαρέγκες
9 Ιουλίου 2013, 10:17
A+ A-
Αέρινες, ολόλευκες κι αφράτες

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Σας αρέσουν τα μπεζεδάκια ή μήπως προτιμάτε μια πάβλοβα με σαντιγύ φράουλες και μπόλικη σάλτσα φράουλας;

Αέρινες, ολόλευκες  κι  αφράτες. Δύσκολο  να  γίνουν;  Ετσι  φαίνεται.  Όμως  αν  το  επιχειρήσετε  θα  δείτε  και μόνοι  σας  πόσο  εύκολο  είναι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί του μίξερ σας.

Πάμε πρώτα μαζί.

Χρειαζόμαστε:

2 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/4 κουταλάκι λευκό ξύδι

6 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές άχνη

1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Στρώστε  ένα  ταψί  με  χαρτί  ψησίματος. Με  τη  βοήθεια  μιας  στρογγυλής  κουπ  ή  και  το στόμιο  ενός  μικρού  ποτηριού  σχεδιάστε  με  μολύβι  μικρούς  κύκλους  πάνω  στο  χαρτί. Αναποδογυρίστε το χαρτί πάνω στο ταψί.

Χτυπήστε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, μαζί με το ξύδι  μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν. Προσθέστε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε δυνατά για 5-7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο φουσκωτό και να στέκεται καλά μόνο του. Ενσωματώστε απαλά, στη σιγανή ταχύτητα, την άχνη και το κορν φλάουρ, αφού τα κοσκινίσετε.

Αυτό ήταν!

Μοιράστε τη μαρέγκα με κουταλάκι ή με κορνέ στους μαρκαρισμένους κύκλους. (Οσο πιο μικροί οι κύκλοι τόσο πιο πολλά μαρεγκάκια, και το αντίθετο.) 

Με τη βοήθεια μικρού κουταλιού δημιουργήστε μια μικρή εσοχή στο κέντρο κάθε κύκλου μαρέγκας, αυτή θα υποδεχτεί αργότερα στο σερβίρισμα λίγη σαντιγί και μπόλικες φράουλες για τη κλασική πάβλοβα. Αν πάλι πρόκειται να τις καταναλώσετε έτσι (μπεζέδες) αφήστε τα μαρεγκάκια φουσκωτά χωρίς βαθούλωμα.

Ψήστε σιγανά, στους 120ο βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν αν έχετε κάνει πολύ μικρές μαρέγκες  20 λεπτά είναι αρκετά.

Το μυστικό είναι να στεγνώσουν αλλά να παραμείνουν ολόλευκες. Αν δείτε ότι παίρνουν  χρώμα χαμηλώστε το φούρνο κι άλλο.

Αφού ψηθούν αφήστε τες 1 ωρίτσα μέσα στο φούρνο να στεγνώσουν καλά.

Επιστροφή