Πανηγυρίζει η ΔΑΚΕ για την πρωτιά στη ΔΟΕ
Η ΔΑΚΕ Χαλκίδας, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος Μπλέτσας και ο γραμματέας Παναγιώτης Λουκάς ( φωτό) πανηγυρίζει για την πρωτιά και στρέφεται παράλληλα εναντίον των αριστερών παρατάξεων, τονίζοντας ότι:
« Παρά τις απίστευτες ενέργειες των αριστερών κυρίως παρατάξεων που χρονοτριβούσαν συστηματικά για να μην υπάρχουν ψηφισμένες αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον Κλάδο μας, ο σχεδιασμός και η στρατηγική που ακολουθήθηκε από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. οδήγησαν στην υπερψήφιση όλων των θέσεων, που η παράταξη κατέθεσε ως προτάσεις στη διάρκεια της Συνέλευσης.
Μεταξύ άλλων ψηφίστηκε η μείωση της συνδρομής στη Δ.Ο.Ε. κατά 12% και η παρακράτηση από αυτήν 2 ευρώ από κάθε φυσικό μέλος της για τη δημιουργία Ταμείου Παροχής Νομικής προστασίας σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς που είναι θύματα των νέων πειθαρχικών διατάξεων που δεν αναγνωρίζουν επί της ουσίας το τεκμήριο της αθωότητας και μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν «τυφλά» σε εφεδρεία και απολύσεις τους εκπαιδευτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη πρόταση καταψήφισαν οι αριστερές παρατάξεις.»
Από τη Δ.Α.Κ.Ε Χαλκίδας συμμετείχαν στο συνέδριο της ΔΟΕ οι Δημήτρης Δομέτιος και Χρήστος Μπλέτσας και από τη Δ.Α.Κ.Ε Ιστιαίας ο Νικηφόρος Δούκας.




















