Λύθηκε το πρόβλημα με τους ρητινοκαλλιεργητές

Λύθηκε το πρόβλημα με τους ρητινοκαλλιεργητές
25 Μαΐου 2013, 16:27
A+ A-
Θα πάρουν επιχορήγηση τα ίδια λεφτά με πέρσι.

Μείζον θέμα είχε προκύψει με την επιχορήγηση των ρητινοκαλλιεργητών, η οποία επρόκειτο να περικοπεί φέτος, γεγονός που είχε δημιουργήσει κλίμα έντονης διαμαρτυρίας στους πολλούς ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας, οι οποίοι απευθύνθηκαν στους βουλευτές του νομού.

Οι περισσότεροι βουλευτές της Εύβοιας κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, όπως και πολλοί συνάδελφοι τους από την υπόλοιπη Ελλάδα και τελικά οι αναφορές τους έπιασαν τόπο.

Η Διεύθυνση Οικονομικού του Υπουργείου Περιβάλλοντος αύξησε κατά 800.000 ευρώ την επιχορήγηση των ρητινοκαλλιεργητών, ώστε να κυμανθεί και φέτος στα αντίστοιχα με τα περσινά επίπεδα.

Οι σχετικές πιστώσεις μεταφέρθηκαν από τον κωδικό, που αφορούσε σε «Δαπάνες Δασοπροστασίας (υπό κατανομή)» στον κωδικό, που αφορά στις «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα». Σημαντικό ρόλο στη εξέλιξη αυτή έπαιξε η εισήγηση της Ειδικής Γραμματείας Δασών.

Επιστροφή