Eπιστράτευση καθηγητών για τις Πανελλαδικές

Eπιστράτευση καθηγητών για τις Πανελλαδικές
11 Μαΐου 2013, 10:31
A+ A-
Άμεση η απάντηση του Yπουργείου Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας κινεί διαδικασίες για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης αμέσως μόλις επιδοθεί η απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής το ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».

Η ΟΛΜΕ ως γνωστόν αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου. Οι πρόεδροι των κατά τόπους ΕΛΜΕ καλούνται να λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται διατεθειμένο να αρχίσει τις διαδικασίες για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών χωρίς να αναμένει την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών και μόλις επιδοθεί στο υπουργείο Παιδείας η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.


Επιστροφή